divendres, 27 de maig del 2011

Avui a Mataró ... si podem

Aquesta tarda m'han donat l'oportunitat de fer una xerrada als acampats que hi ha a Mataró. Per si a algú li interessa, serà a les 17h a la plaça Santa Anna. Diumenge penjaré els continguts i comentaris de la xerrada d'avui.
El dia no ha començat massa bé. Si, tal i com diuen a les notícies, l'excusa d'entrar a netejar acaba significant que la policia agafi ordinadors i eines de treball, estaríem parlant de fets força greus. Espero i desitjo que es continuïn respectant, com ha estat fins ara, els drets de la protesta i que el diàleg sigui present a l'hora de prendre les decisions que calgui prendre. De ben segur que hi ha gent preocupada per aquells qui tenen formes impresentables de celebrar les victòries del Barça. I d'entre els més preocupats, n'hi haurà que treballen a l'Ajuntament o d'altres òrgans de govern. Però, si aquesta preocupació es transforma en l'expulsió d'aquells qui, tot ocupant un espai públic, duen a terme una protesta amb un encomiable esperit pacífic, en pro d'una celebració que, malauradament, acaba de forma injustificadament violenta, moltes de les coses que fins ara s'han dit i fet, hauran servit de molt poc.
Cal confiar en el poder del diàleg, és un dels camins principals per arribar a consensos a la nostra societat, amb tota la seva pluralitat i diversitat. Com puc saber què li preocupa o què li interessa a l'altre si no el deixo parlar? Per no dir les pors, il·lusions, projectes comunitaris, ... Que les urgències no ens impedeixin adonar-nos d'allò veritablement important, que sembla que estem redescobrint aquests dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada